Excursii cu avionul 2024

Carnavalul din Malta

St. Julianʼs – Trei orașe: Vittoriosa – Senglea – Cospicua – Valetta – Mdina – Rabat – Marsaxlokk – Grota Albastră – Insula Gozo

Perioada:  08.02 – 15.02.2024 (7 nopti/8 zile)
 

Vă invităm în micul arhipelag maltez care găzduiește în luna februarie Carnavalul din Malta, cunoscut și sub numele de Il-Karnival Ta’ Malta, cel mai interesant eveniment din țară care este sărbătorit în fiecare an, timp de cinci zile, întotdeauna cu 7 săptămâni înainte de Duminica Paștelui. În acest an, Carnavalul se va desfășura în perioada 9 – 13 februarie, când o lume fantastică, cu costume magice și flotoare satirice defilează pe străzi, umplând de lumină, sunet și culoare arhipelagul. Toate acestea asigură că bucuria și spiritul de sărbătoare sunt menținute vii pe toată durata carnavalului în Valletta, capitala plină de legende și comori neprețuite a Maltei, în Floriana, principala suburbie a orașului înconjurată de fortificații, dar și în orașele și satele de pe toată insula. Dar pe lângă această atmosferă de sărbătoare, vom avea ocazia să pășim pe urmele Sfântului Apostol Pavel în „cetatea tăcută” Mdina și să descoperim istoria celebrilor Cavaleri de Malta în Senglea, Cospicua și Vittoriosa, bine cunoscute sub numele de Cele Trei Orașe. Dacă veți decide să vă alăturați nouă în această vacanță, veți înțelege de ce Carnavalul din Malta a rezistat testului timpului și de ce maltezii nu doar iubesc carnavalul, ci îl prețuiesc!

Carnavalul de la Nisa

Nisa – Monaco – Eze – Vence – Cannes – Saint-Tropez – Gassin

Perioada 26.02-04.03.2024 (7 nopti/8 zile)

Februarie este luna carnavalurilor în toată lumea, iar Franța nu face excepție mai ales în ceea ce privește Carnavalul de la Nisa, unul dintre cele mai vechi din lume, prima ediție având loc în anul 1294, când contele de Provence, Charles Anjou, a vizitat Nisa și a petrecut „câteva zile vesele de carnaval”. Pe atunci era mai degrabă un eveniment privat, fără divertisment de stradă și „bătăi cu flori”. Carnavalul de la Nisa, așa cum se desfășoară în prezent, a apărut în secolul al XIX-lea, când au avut loc primele parade stradale, devenind ulterior un eveniment anual cu teme diferite. Tematica anului 2024 va fi „Regele Culturii Pop” care va fi în centrul Carnavalului, alături de „supușii săi”, marionete cu capete supradimensionate costumate extravagant și colorat conform cu tema acestui an. Vă invităm să participați măcar pentru o zi la acest carnaval, să vă bucurați în special de ultima zi a acestuia, să asistați la tradiționala „bătaie cu flori” în Place Massena și seara la Parada Luminilor, când toate carele alegorice sunt iluminate, umplând de lumină, sunet și culoare Nisa.

Japonia, festivalul ciresilor in floare

OsakaHimeji – Nara – Hiroshima – Insula Miyajima – Kyoto – Kanazawa – Shirakawa-go – Takayama – Matsumoto – Fujikawaguchiko – Hakone – Kamakura – Tokyo

Am auzit cu toţii poveşti despre samurai, shoguni, gheişe şi temple zen. Ne-am imaginat femei misterioase îmbrăcate în kimonouri sau luptători pentru care onoarea reprezintă idealul suprem. Am citit cărţile lui James Clavell, Arthur Golden sau poate ale lui Haruki Murakami. Dar Japonia reprezintă încă pentru mulţi dintre noi un tărâm necunoscut, învăluit în mister. O ţară unde noul se îmbină în mod armonios cu vechiul, un loc unde tehnologia de vârf este folosită alături de ritualuri a căror origine se pierde în negura timpului. Vă invităm să înţelegeţi sufletul ascuns al Japoniei, să descoperiţi simbolismul unei grădini japoneze, calmul transmis de o ceremonie a ceaiului şi estetica care te însoţeşte la fiecare pas în Ţara Soarelui Răsare. De la Tokyo până la Hiroshima, de la ţărmul mării Japoniei până la coastele mângâiate de valurile oceanului Pacific, trecând prin apropierea alpilor Japonezi, vă invităm să înţelegeţi şi să vă bucuraţi de frumuseţea ascunsă a Japoniei într-un circuit complet pentru un grup de numai 25 de persoane, care include toate excursiile, intrările la obiective și cazări în hoteluri de 4*!

India-Bhutan

Delhi – Bagdogra – Darjeeling – Gangtok – Kalimpong – Phuentsholing – Thimphu – Paro

Mister, spiritualitate, oameni deosebiţi şi locuri de neuitat, într-un circuit între munţi şi zei, cu splendori mistice ale unor civilizaţii milenare mai puţin accesibile, care vă va purta într-un spaţiu plin de farmec şi de autentic, pe pământul cel mai aproape de cer, cu temple budiste învăluite în mister şi privelişti care tăie răsuflarea. O expediţie care va începe în India, cu unicitatea Bengalului de Vest, care și-a păstrat nealterată cultura autentică, o nebunie de mixt coloristic, într-un cadru natural mirific, cu căsuțe de poveste ca de turtă dulce, cu trenulețe precum cele de jucărie și cu imagininile vârfurilor semețe ale munților Himalaya a căror priveliște taie răsuflarea. Aventura va continua între graniţele celui mai fericit regat din lume, Bhutan, în care timpul pare să se fi oprit în loc, unde armonia arhitecturală a celebrelor dzong-uri bhutaneze cu natura este unică în lume. O experienţă de neratat!

EMIRATELE ARABE ȘI SEJUR ÎN RAS AL KHAIMAH

Dubai – Abu Dhabi – Sharjah – Ajman – Ras Al Khaiman – Khasab / Sultanatul Oman

Un program inedit pe piața turistică românească, în care veți avea prilejul de a cunoaște istoria și obiceiurile specifice zonei pe care o veți explora, o lume plină de contraste, un mix inedit între tradiții și concepte arhitecturale futuristice și opulente. Veți avea ocazia de a descoperi Dubaiul, cel mai spectaculos oraş al Golfului Persic, ce epatează cu cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, Abu Dhabiul, cu cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite. De asemenea veți avea prilejul de a vedea Sharjahul, capitala culturală al Emiratelor, micuțul emirat Ajman și o destinație puțin cunoscută în România, dar de care cu siguranță veți auzi în anii următori: Ras Al Khaimah. Imaginați-vă aceste ingrediente puse la un loc: vreme caldă, mangrove, deșert și munți cu totul diferiți, plaje curate, mare, liniște și o doză serioasă de autenticitate culturală.