Dunarea la Cazane, Eselnita

Itinerar: Ploiesti – Targoviste – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Orsova – Eselnita – Baile Herculane si retur

Plecare cu autocarul din Ploiesti in data de 17.04.2024

Va invitam sa descoperiti – Defileul Dunării care reprezinta unul dintre cele mai pitoresti locuri din România. Această zonă superbă mai este cunoscută și sub numele de

” Cazanele Dunării” sau “La Cazane”.

De unde numele?

La Cazane este o porțiune de vreo 9 km situata pe raza localitatilor Dubova si Eselnita în care Dunărea traversează stâncile Munților Carpați.

Această zonă se numește La Cazane deoarece Dunarea a format între munți mai multe „golfuri”. Albia fluviului se îngustează pentru ca apoi să se lărgească din nou, formând o serie de așa-numite cazane.

Ce descoperim?

LALEAUA GALBENA de Cazane

Această lalea înflorește la începutul lunii aprilie și crește doar pe versanţii stâncoşi din rezervaţia naturală Cazanele Dunării. Laleaua banateana poate fi observata numai de la bordul ambarcatiunilor.

PRET 980 lei

loc in camera dubla

ZIUA 1 – 17.04.2023

 Ruta: Ploiesti – Targoviste – Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Orsova – Eselnita (400km)

Plecam din Ploiesti la ora 07:00, Coreco 7 Etaje. Prima oprire o vom face la Craiova, capitala Olteniei, unde vizitam:

 Gradina Botanica Alexandru Buia construita initial in anul 1952 pe o suprafata de 17 hectare, din initiativa si sub indrumarea prof. univ. Al. Buia, gradina foloseste drept baza materiala pentru instruirea studentilor de la facultatile de profil, baza de cercetare stiintifica pentru cadre didactice si punct unde vizitatorii au posibilitatea da a cunoaste marea variabilitate a lumii vegetale. Dupa reabilitare locatia a devenit o adevarata bijuterie peisagistica a orasului.

Plimbare prin centrul istoric al Craiovei care a fost in intregime reabilitat in 2015, printr-o investitie care a contribuit la redarea stralucirii unei zone istorice, prin amenajarea a peste 23.000 mp de spatii publice urbane si aproximativ 1250 mp de spatii verzi. Trecatorul care intra in Centrul Istoric al Craiovei, retraieste atmosfera anilor 1900 datorita strazilor pavate cu granit, mobilierului stradal cu design de epoca, felinarelor, scuarurilor si piatetelor, fantanilor, statuilor cu alura antebelica, dar si datorita evenimentelor care au loc aici in perioada estivala.

Vizitam si Casa Baniei, monument de arhitectură medievală şi cea mai veche construcţie civilă din Craiova, a fost zidită la sfârşitul secolului al XV-lea de boierii Craioveşti, iar în anul 1699 a fost reconstruită de domnitorul martir, Constantin Brâncoveanu. Din construcţia iniţială a Craioveştilor se mai păstrează doar o parte a pivniţelor.  Din anul 1967 cladirea adaposteste Muzeul Etnografic al Olteniei, unde este gazduit un tezaur folcloric important, reprezentand intreaga regiune a Olteniei.

Ne indreptam spre Orsova unde vedem Biserica romano-catolica, singura biserica catolica ridicata in timpul regimului comunist. Aceasta biserica este considerată o capodoperă arhitecturală a sec. XX, reprezentând totodată o pagină unică în istoria oraşului, biserica fiind puntea de legătură dintre minorităţile din Orşova (germani, cehi, maghiari). Biserica este unică în Europa, elementele sale specifice fiind forma de cort a interiorului şi acoperişul în formă de cruce.Dispune de o orgă electronică, dar şi de o orgă mecanică veche, la acestea fiind acompaniat serviciul religios, dar susţinându-se şi concerte. Serviciul religios este ţinut în patru limbi: germană, cehă, maghiară şi romana.

Ne indreptam spre Eselnita unde vom petrece urmatoarele doua  nopti.

                                                    Cazare si cina PENSIUNEA  MAI DANUBE 3*, ESELNITA

ZIUA 2 – 18.04.2024

Ruta: Eselnita – Baile Herculane si retur (60km)

Dupa servirea micului dejun puteti participa la o excursie optionala cu vaporul prin cea mai frumoasa portiune a defileului Dunarii: Cazanele Mari si Cazanele Mici. Vom admira natura si Laleaua Galbena  de Cazane. Admiram faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptura in piatra din Europa, Tabula Traina de pe malul sarbesc, Manastirea Mraconia si facem un scurt popas la Grota Veterani.

Dupa excursia cu barca, ne asteapta edificii elegante din perioada habsburgica in Baile Herculane, considerate in secolul XIX-lea una dintre cele mai la moda statiuni din Europa. Ne bucuram de o plimbare prin centrul istoric si descoperim Cazinoul, Baile Imperiale Austrice, Vila Elisabeta, Podul Rosu, Podul de Piatra, Piata Hercules, Statuia lui Hercules, Izvorul de apa mineral “Neptun 2”. Izvorul Domogled.

Cazare si cina PENSIUNEA  MAI DANUBE 3*, ESELNITA

                                                 

ZIUA 3 – 19.04.2024

Ruta: Eselnita – Drobeta Turnu Severin –  Craiova – Slatina – Pitesti – Targoviste – Ploiesti (400 km)

Descoperim obiectivele turistice din Drobeta Turnu Severin. Ne oprim la batrana, inteleapta si impunatoarea Cetate Medievala a Severinului fiind o poarta de legatura intre Europa Rasariteana si cea Apuseana. Cetatea conține elemente de arhitectură militară, turnuri de apărare, dar și o capelă. Ceea ce este și mai interesant este că, odată cu reabilitarea cetății din ultimii ani, au fost găsite alte 2 ziduri de incintă, un tezaur format din 160 de monede turcești, maghiare și dinari, bucăți de arcuri, săgeți, fragmente de țevi de tun, resturi de cămăși de zale, dar și oseminte umane. 

Ne continuam incursiunea spre următorele puncte din seria obiectivelor turistice din Drobeta Turnu Severin, locuri de asemenea cu o istorie impresionantă și situate chiar pe malul Dunării Castrul Roman, împreună cu Piciorul Podului lui Traian. Aceste monumente au fost construite în perioada dintre războaiele lui Traian împotriva lui Decebal de către Apolodor din Damasc. Scopul podului era de a facilita transportul trupelor romane conduse de Traian și a proviziilor necesare celei de-a doua campanii militare de cucerire a Daciei, iar Castrul Roman a fost un important centru militar și politic din care se văd și astăzi patru porți laterale, cazărmi, și, în centru, clădirea pretorului unde a poposit chiar împăratul Traian. Aceste locuri sunt pline de istorie și au o valoare imensă, fiind printre singurele punți de legătură cu stilul de viață și de organizare al acelor vremuri. Vizitam Muzeul Regiunii Portilor de Fier.

Mergând mai înspre centrul orașului, dăm de un alt loc frumos, și anume:Castelul de Apă.  Este un loc care merită vizitat atât ziua, cât și noaptea, când este luminat absolut încântător. Acesta a fost construit la începutul secolului XX și a alimentat cu apă întreg orașul până în anii ’80, alimentarea cu apă fiind făcută direct din Dunăre. Castelul de Apă din Drobeta Turnu-Severin este una dintre clădirile emblematice ale orașului, acesta găzduind spații expoziționale, o galerie de artă, dar și un punct de informare turistică. Înălțimea turnului este de 27 de metri, iar cei care doresc pot urca până în vârful acestuia, fie cu liftul, fie pe scări. Orice modalitate ați alege, suntem siguri că este un efort al cărui rezultate vă vor fi pe plac, deoarece turnul oferă un punct de belvedere unic în municipiu.

Incheiem seria acestor obiective turistice cu  Palatul Culturii „Theodor Costescu” simbolul culturii severinene. Acesta este unul dintre monumentele istorice protejate de pe lista Unesco și nu ne miră deloc, având în vedere construcția impunătoare, fiind proiectat de cunoscutul arhitect Grigore Cherchez. În secolul XX, acesta a găzduit biblioteca orașului, cinematograful, sala de teatru și muzeul orașului. În zilele noastre, după reabilitarea acestuia în totalitate, Palatul Culturii arată impecabil și este locul în care arta se întâlnește cu teatrul, aici având loc săptămânal expoziții interactive, ateliere de ceramică, vernisaje, concerte, piese de teatru și seri de film.

Dupa ce am descoperit o mica parte de istorie si cultura a orasului Drobeta Turnu Severin ne continuam calatoria spre Ploiesti.

Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Informatii aditionale:

  • Așezarea în autocar va fi realizată conform diagramelor, în funcție de ordinea înscrierii turiștilor;
  • Grup minim: 25 de persoane. Pentru grup intre 20 – 24 persoane platitoare, excursia  se va organiza, dar va trebui platit un supliment de 90 lei / persoana ;
  • Avans la inscriere 30% din vaolarea pachetului turistic si diferenta se achita cu 30 de zile inaintea inceperii sejurului/circuitului;
  • Organizatorul poate modifica traseul in functie de conditiile meteo si situatiile neprevazute, ordinea vizitelor se poate modifica;
  • Camerele sunt matrimoniale, nu toate camerele au balcon ; nu se poate garanta un anumit tip de camera (cu balcon sau fara balcon);
  • Nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice din program

 

Rezerva oferta completand formularul de mai jos

Detalii vei primi pe email in cel mai scurt timp posibil. Iti multumim pentru solicitare!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.