Israelul este localizat in Orientul Mijlociu, de-a lungul coastei de est a Marii Mediterane, fiind un punct de legatura intre Africa si Asia.Statul Israel se intinde pe o suprafata de 20.770 kmp. In Orientul Mijlociu, pe coasta estica a Marii Mediterane. Statul Israel este cuprins intre Marea Moarta si raul Iordan, in est, si tarmul Marii Mediterane in vest. Spre nord se invecineaza cu Siria si Liban,spre est cu Iordania, iar in sud-vest cu Egiptul. In sud prin Golful Akaba are iesire la Marea Rosie. Populatia Israelului numara aproximativ 7 milioane de locuitori, marea majoritate evrei si o minoritate formata din arabi musulmani, crestini sau druzi.

CONDITII SI RECOMANDARI DE CALATORIE
Cetatenii romani posesori de pasapoarte simple, pasapoarte simple electronice si pasapoarte simple temporare pot intra in Israel in scop turistic fara viza.
Durata de sedere admisa in Israel este de 90 zile. Dupa aceasta perioada, sederea este permisa numai in cazuri bine justificate ori din motive umanitare (imbolnavire, decesul unei rude).
Pentru evitarea oricaror neplaceri, persoanele care au fost in Israel o perioada indelungata, cu depasirea valabilitatii vizei de intrare, sunt rugate sa verifice cu autoritatile israeliene existenta unor eventualele masuri de interdictie.
Persoanelor care intra in Israel in scop turistic li se interzice desfasurarea de activitati lucrative. In cazul in care aceasta regula este incalcata, persoana in cauza este expulzata in tara de origine. Muncitorii straini (constructie, industrie) nu pot lucra in Israel mai mult de 56 de luni.
Un muncitor strain expulzat din Israel, pe motiv de sedere ilegala, primeste de regula interdictie de a intra in aceasta tara, pentru o perioada cuprinsa intre 7 si 10 ani.
Se recomanda cetatenilor romani, posesori ai unei vize israeliene ca, dupa intrarea in Israel, sa procedeze la prelungirea acesteia, daca este necesar, numai la birourile specializate ale Ministerului de Interne (s-au constatat numeroase cazuri cand s-a apelat la persoane particulare contra cost, ulterior dovedindu-se ca, de fapt, vizele au fost false).
Pentru informatii suplimentare despre regimul de sedere in Israel, recomandam consultarea informatiilor oficiale prezentate de autoritatile israeliene:
Ministerul Afacerilor Externe al Statului Israel ( www.israel-mfa.gov.il ).
Ambasada Statului Israel in Romania ( http://bucharest.mfa.gov.il ).
Pentru siguranta dumneavoastra, va sfatuim sa evitati deplasarile in Cisiordania.
Va recomandam sa va informati, in prealabil, asupra situatiei de securitate din zona si sa fiti prudenti pe toata durata prezentei in aceasta regiune.
Daca va aflati deja in aceste regiuni, va sfatuim sa ramaneti in locatii sigure si sa urmariti atat recomandarile autoritatilor locale, cat si relatarile media privind evolutia situatiei.