from €4.850,00
Check Availability

INDIA – BHUTAN

Not Rated

Duration

13 nopti 14 zile

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Mister, spiritualitate, oameni deosebiţi şi locuri de neuitat, într-un circuit între munţi şi zei, cu splendori mistice ale unor civilizaţii milenare mai puţin accesibile, care vă va purta într-un spaţiu plin de farmec şi de autentic, pe pământul cel mai aproape de cer, cu temple budiste învăluite în mister şi privelişti care tăie răsuflarea. O expediţie care va începe în India, cu unicitatea Bengalului de Vest, care și-a păstrat nealterată cultura autentică, o nebunie de mixt coloristic, într-un cadru natural mirific, cu căsuțe de poveste ca de turtă dulce, cu trenulețe precum cele de jucărie și cu imagininile vârfurilor semețe ale munților Himalaya a căror priveliște taie răsuflarea. Aventura va continua între graniţele celui mai fericit regat din lume, Bhutan, în care timpul pare să se fi oprit în loc, unde armonia arhitecturală a celebrelor dzong-uri bhutaneze cu natura este unică în lume. O experienţă de neratat!

View More

HIGHLIGHTS

 • Delhi – Bagdogra – Darjeeling – Gangtok – Kalimpong – Phuentsholing – Thimphu – Paro

Ziua 1 Bucureşti – Istanbul – Delhi

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 13:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1040 (15:50 / 17:15), de unde se va pleca spre Delhi cu zborul TK 716 (20:15 / 04:40).

Ziua 2 Delhi

Sosire pe aeroportul din Delhi la ora 04:40, de unde după formalităţile de viză vom fi transferaţi la Hotel ITC Welcomhotel Dwarka 5* (sau similar 5*) pentru odihnă. Mic dejun. După o binemeritată odihnă vom începe vizitarea contrastantului Delhi, unde vom putea admira cel mai bine din toată India îmbinarea dintre vechi şi nou. Delhi, format din 7 oraşe străvechi construite de-a lungul anilor, între sec. al XI-lea şi al XX-lea, este considerat a fi cel mai diversificat oraş din punct de vedere al stilurilor arhitecturale. Vom face un tur panoramic în vechiul Delhi (Old Delhi), oraş construit pe malurile râului Yamuna, la începutul sec. al XVII-lea, fostă capitală a Imperiului Mughal în timpul domniei Împăratului Shah Jehan, astăzi etalon al arhitecturii indo-islamice. Vom face o plimbare cu ricșa pe străduţele pitoreşti până la Chandni Chowk - Scuarul Argintului, odinioară centrul orașului Delhi, o piaţă exotică şi colorată, o zonă aglomerată şi plină de bazare, magazine şi diverse ateliere, Dariba Kalan - Bazarul argintului, Kinari Bazaar și Paranthawalla Gali. În timpul turului panoramic vom trece pe lângă istoricul Fort Roşu (oprire pentru poze), inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cel mai important monument al oraşului, palat al Imperiului Mughal, vom vedea Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită în anul 1656 de acelaşi împărat Shah Jahan, în a cărei curte interioară pot fi adunaţi aprox. 25.000 de credincioşi şi vom vizita Raj Ghat, locul de incinerare a lui Mahatma Gandhi, devenit Memorialul Gandhi, „Părintele Naţiunii”. În continuare vom vizita Mormântul lui Humayun, sursă de inspirație pentru Taj Mahal. Cină şi cazare la ITC Welcomhotel 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 Delhi – Bagdogra – Darjeeling

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bagdogra, de unde vom fi transferați la Darjeeling, orășel situat în statul Bengalul de Vest, situat la poalele Munților Himalaya, la o altitudine de aproximativ 2100 m. „Dorje Ling”, sau locul Thunderbolt-ului, oferă priveliști uluitoare asupra vârfurilor muntoase acoperite cu zăpadă, deseori denumit „Regina Dealurilor”. Graeme Westlake în cartea sa „O introducere în stațiile de deal din India” se referă la Darjeeling ca având „O viziune aproape de neegalat pe Pământ”. Fosta capitală de vară a administrației engleze din Bengal, Darjeelingul, înconjurat de granițele cu Nepal, Bangladesh, Bhutan și Tibet este locuit majoritar de nativi nepalezi, iar religia dominantă este hinduismul. Regiunea este renumită datorită plantațiilor de ceai, dar și datorită amprentei puternice lăsate de coloniștii britanici, inclusiv în istoria plantațiilor de ceai din India care a început în această zonă în anul 1841, când dr. Arthur Campbell a adus semințe de ceai din China pe care le-a plantat pe pământul său din Darjeeling. Seara, timp liber pentru plimbări și explorarea piețelor tradiționale locale. Cină şi cazare la Hotel New Elgin 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 Darjeeling

Dis-de-dimineață ne vom îndrepta spre Tiger Hill - Dealul Tigrului, pentru a admira un răsărit de soare fantastic, înconjurați fiind de panorama copleșitoare oferită de lanțul munților Himalaya, ale căror vârfuri ne vor încânta prin măreția și frumusețea lor unică. Întoarcere la hotel pentru mic dejun, după care vom face o călătorie captivantă cu Toy Train, a cărui linie ferată îngustă trece chiar pe stradă, printre casele și prăvăliile dintre Darjeeling și Ghoom, la distanțe amuzant de mici față de zidurile clădirilor și de tarabele stradale. Ne vom îmbarca în vagoanele cochete trase de o locomotivă britanică cu aburi, recondiționată, cu ajutorul căreia vom ajunge la Ghoom, unde se află gara construită la cea mai mare altitudine din India. Datorită ingenuozității inginerești și pitorescului desăvarșit de lanțul munților Himalaya, Complexul de căi ferate Himalaya Railways of India, a intrat din anul 1999 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita Mănăstirea Ghoom, după care ne vom întoarce la Darjeeling, unde vom vizita Piața Chowrasta, Observatory Hill, locul împărțit de cele două religii predominante, budism și hinduism. Vom vedea în continuare Himalayan Mountaineeing Institute, înființat de Tenzing Norgay, cunoscut sub numele de Sherpa Tenzing, celebrul şerpaş care a cucerit Everestul în anul 1953. Vom vizita în continuare Zoo Padmaja Nidu Himalayan Zoological Park, una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din India, specializată în fauna himalayană, unde vom putea vedea leopardul zăpezii, ursulețul panda roșu, pantera neagră, lupul tibetan etc., după care vom vizita Templul Mahakal, Tea Garden şi Rock Garden, acestea din urmă fiind cele mai noi atracții ale zonei. Rock Garden este construită neconvențional, respectiv o grădină terasată care înconjoară o frumoasă cascadă naturală. Cină şi cazare la Hotel New Elgin 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 Darjeeling – Gangtok

Mic dejun. Plecare spre Gangtok, capitala statului indian Sikkim, care a devenit un loc popular de pelerinaj budist după construirea Mănăstirii Enchey în 1840. La începutul sec. al XX-lea, Gangtok a devenit o escală majoră pe ruta comercială dintre Lhasa din Tibet și orașe precum Calcutta din India britanică. După ce India și-a câștigat independența față de Imperiul Britanic în 1947, Sikkim a ales să rămână o monarhie independentă, cu Gangtok drept capitală. După fuziunea Sikkimului cu India în 1975, Gangtok a rămas capitala statului. Cină şi cazare la Hotel Elgin Nor-Khill 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 Gangtok

Mic dejun. Zi dedicată explorării obiectivelor turistice, vom vizita Institutul de Tibetologie Namgyal, Directoratul de Țesut Manual și Artizanat, înființat în anul 1957 cu unicul scop de a promova și păstra artele și meșteșugurile etnice frumoase din Sikkim și Mănăstirea Rumtek, una dintre cele mai importante și mai mari mănăstiri din Sikkim. Cină şi cazare la Hotel Elgin Nor-Khill 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 Gangtok – Kalimpong

Mic dejun. În această zi vom călători spre Kalimpong, situat la o altitudine de 1250 m, un loc cu o vreme blândă, care face posibilă cultivarea florilor, în special de gladiole și orhidee. Până la începutul anilor 1700, zona Kalimpong a făcut parte din domeniul raja Sikkim, însă la începutul sec. al XVIII-lea, regele Bhutanului a preluat această zonă. În anul 1865, după războiul Anglo-Bhutan, acesta a fost anexat la Darjeeling. Misionarii scoțieni au ajuns pe aceste meleaguri la sfârșitul sec. al XVIII-lea, orașul prosperând ca centru comercial de lână cu Tibet până în anii 1950. Vom vizita Mănăstirea Zang Dhok Palri Phodang (Mănăstirea Durpin), situată în vârful dealului Durpin, care găzduiește multe scripturi rare aduse în India după anexarea Tibetului în anul 1959 precum şi cele 108 volume din Kangyur, o colecție de texte sacre recunoscute de diferite școli ale budismului tibetan, mănăstire ce a fost sfințită în anul 1976 de către Dalai Lama. În continuarea zilei vom vizita Mănăstirea Tharpa Choling, Gompa Thongsa şi serele de flori, în special renumitele gladiole şi orhidee de Kalimpong. Cină şi cazare la Hotel Elgin Silver Oaks 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 Kalimpong – Phuentsholing

Mic dejun. Transfer la granița cu Regatul Bhutan, care se află în primele 10 locuri din clasamentul celor mai fericite ţări din lume, fiind singura ţară unde budismul este religie de stat, iar costumul naţional reprezintă portul de zi cu zi al locuitorilor săi. După formalitățile de viză ne vom deplasa către destinația finală a zilei, Phuentsholing. Cină şi cazare în Phuentsholing la Hotel Druk 3* (sau similar 3*).

Ziua 9 Phuentsholing – Thimpu

Mic dejun. Dimineață ne vom îndrepta spre Thimpu, însă pe parcurs vom vizita Kharbandi Gompa, o frumoasă mănăstire situată într-o grădină cu plante și flori tropicale. Mănăstirea conține picturi care înfățișează scene din viața lui Buddha și statui ale lui Shabdrung Ngawang Namgyal, unificatorul politic şi religios al Bhutanului și Guru Rimpoche. Din grădina mănăstirii există o vedere splendidă spre Phuentsholing și câmpiile din Bengalul de Vest precum și grădinile de ceai. Dejun în timpul vizitelor. Vom continua călătoria foarte plăcută, cu numeroase locuri pitorești pe traseu până la Thimphu, unde vom vizita Simtokha Dzong, cea mai veche cetate a Regatului, care găzduiește acum școala de studii religioase și culturale. Cină şi cazare la Hotel Druk 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 Thimpu

Mic dejun. Zi dedicată explorării obiectivelor turistice din Thimphu, vom ajunge la Buddha Point, situat pe un munte luxuriant care domină peisajul, de unde vom putea admira vasta vale Thimphu, punctul culminant fiind statuia lui Buddha care domină valea. Vom vizita „Fortăreaţa Glorioasei Religii”, Tashichho Dzong, care domină maiestuos zona prin grandoarea şi frumuseţea stilului tradiţional în care a fost construită. Aceasta este centrul de guvernământ şi religios, aici aflându-se sala tronului şi sediul Je Khenpo (Abatele Şef), construit în anul 1641 de către Shabdnung Ngawang Namgyal şi reconstruit în anii ’60 în manieră tradiţional bhutaneză. Vom vizita apoi Memorialul Chorten, devenit emblema Bhutanului, cea mai impresionantă stupă dedicată celui de-al treilea rege Jigme Dorji Wangchuck, supranumit „Tatăl Bhutanului Modern”, construită în anul 1774 la iniţiativa mamei sale, Regina Ashi Phuntsho Choden Wangchuck, la doi ani după pierderea fiului său, obiectiv considerat ca fiind un monument al păcii, înconjurat permanent de „pelerine” care murmură mantre şi învârt roţi de rugăciune. În continuarea zilei vom vizita Pangri Zampa și la Chari Goenpa. Dejun în timpul vizitelor. În jurul orașului Thimphu au loc diverse alte expoziții culturale interesante, făcând acest lucru, fără îndoială, punctul culminant al calendarului cultural al capitalei. Cină şi cazare la Hotel Druk 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 Thimpu – Paro

Mic dejun. În această zi vom călători prin fascinanta Vale Paro, vom ajunge la confluenţa râurilor Thimphu şi Paro, vom urca şi traversa un pasaj îngust, ca în final să ajungem la Paro. În continuarea zilei vom vizita Ta Dzong, turnul de observare construit pentru apărarea Rimpung Dzong în timpul războaielor interne din sec. al XVII-lea, care a devenit din anul 1968 Muzeul Naţional Bhutanez, ce adăpostește o moştenire culturală de o inestimabilă valoare. Vom vedea colecţiile muzeului care includ spectaculoase thanka (picturi religioase), obiecte de artă care datează din sec. al VII-lea, frumoase stampe bhutaneze şi o colecţie de arme şi armuri. Dejun în timpul vizitelor. De aici vom coborî spre Rimpung Dzong, care controlează toate activităţile religioase şi sociale din vale. Dzongul, construit ca o cetate în anul 1646 de primul lider temporal şi spiritual al Bhutanului, găzduieşte corpul monastic din Paro, biroul şefului administrativ - Dzongda şi biroul judecătorului districtului Paro – Thrimpon. Tot aici vom vedea podul acoperit, Nermi Zam. Cină şi cazare în Paro la Hotel Naksel Boutique Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 Paro

Mic dejun. Dimineaţă vom avea prilejul de a fotografia şi chiar de a vizita (pentru cei care se încumetă să urce) celebrul „Tiger’s Nest”, în traducere „Cuibul Tigrului” cum este cunoscută Mănăstirea Taktshang Goemba, situată pe o stâncă la o înălţime de aprox. 800 m deasupra văii. Legenda spune că în sec. al VIII-lea, Guru Padmasambhava a zburat aici pe spatele unei tigroaice şi după 3 ani, 3 luni, 3 săptămâni, 3 zile şi 3 ore de meditaţie într-o peşteră, a convertit întreaga vale Paro la budism. El este cel creditat cu introducerea budismului în această parte a lumii şi este zeitatea tutelară a ţării. Mai târziu, în sec. al XVII-lea, cel de-al patrulea lider temporal al Bhutanului, Tenzin Rabgye a construit prezentul templu chiar pe locul unde Guru a meditat, numindu-l Taktsang. Acest templu este unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj ale budiştilor din întreaga lume. A fost total demolat în anul 1998 şi reconstruit cu ajutorul guvernului din Bhutan, a donaţiilor individuale şi suportului financiar primit de la alte ţări. Dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei vom vizita Drukgyel Dzong, construit în 1646 de Shabdrung Ngawang Namgyal pentru a comemora victoria sa asupra invadatorilor tibetani şi prezentat în 1914 în revista National Geographic şi Kyichu Lakhang, unul dintre cele mai vechi și mai sacre altare ale Regatului Bhutan, datând din sec. al VII-lea. Cină şi cazare la Hotel Naksel Boutique Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 Paro – Delhi

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Delhi, unde după formalităţile de pe aeroport, însoțiți de ghidul local vom începe vizitarea contrastantului Delhi, care va include Poarta Indiei - India Gate, un maiestuos Arc de Triumf înalt de 42 m, memorial ridicat în cinstea soldaţilor indieni căzuţi în Primul Război Mondial, Palatul Prezidenţial - Rashtrapati Bhawan, zona diplomatică şi zona comercială de lângă Connaught Place. În continuare vom vizita complexul arheologic Qutub, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, unde vom vedea Qutub Minar, cel mai înalt minaret de cărămidă din India, un exemplu elocvent al arhitecturii indo-islamice. Cină şi cazare la ITC Welcomhotel 5* (sau similar 5*).

Ziua 14 Delhi – Istanbul – București

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 717 (06:20 / 10:40), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1039 (13:45 / 15:00).

 • - transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Delhi și retur cu compania Turkish Airlines
 • - transport continental cu avionul pe rutele: Delhi – Bagdogra şi Paro – Delhi
 • - taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificări)
 • - transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
 • - transport cu vehicule de teren (maxim 4 persoane într-un vehicul) în Darjeeling
 • - 3 nopţi cazare în India în hotel de 5* şi 5 nopţi cazare în hotel de 4*
 • - 4 nopți cazare în Bhutan în hoteluri de 4* şi 1 noapte cazare în hotel de 3*
 • - mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri, 4 dejunuri şi 12 cine
 • - transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
 • - taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
 • - tur în Darjeeling cu ghid local
 • - călătorie cu trenul Toy Train din Darjeeling până la Ghoom
 • - vizite în Thimphu cu ghid local
 • - vizite în Paro cu ghid local
 • - taxa de viză Bhutan
 • - conducător român de grup
 • - asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
 • - taxa de viză şi procesare pentru India: 90 euro/pers. (se achită la agenţie)
 • - taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
 • - alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
 • - bacşişuri: 70 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire în Delhi); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
 • - excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

Tour's Location

Reviews

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

from €4.850,00

Information Contact

Email

sirius.turism1991@gmail.com

Website

https://sirius-turism.ro

Phone

0732439340