from €190,00
Check Availability

Transilvania, castelele medievale si Lacul Colibita

Not Rated

Duration

2 nopti 3 zile

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Va invitam sa descoperiti tinutul Transilvaniei cu bisericile fortificate, castelele medievale, iar pe malul lacului Colibita veti gasi un loc de odihna si relaxare!

HIGHLIGHTS

 • Castelul Kálnoky
 • Castelul Daniel din Varghis
 • Reghin
 • Manastirea “Nasterea Maicii Domnului” de la Piatra Fantanele
 • Castelul Kendi-Kemény
 • Targu Mures

ZIUA 1 17.05.2024

Itinerar: PLOIESTI – BRASOV – MICLOSOARA – VARGHIS – REGHIN – COLIBITA
Vizitam:
Vom efectua prima oprire la Castelul Kálnoky.
Castelul contelui Kálnoky de la Miclosoara a fost construit in anul 1500, avand destinatia de conac de vanatoare al familiei. Acesta contine multe elemente renascentiste, chiar daca unele dintre ele au fost partial distruse in perioada comunista. In incinta castelului este amenajat Muzel Vietii Transilvanene. Acest muzeu doreste sa arate ce inseamna viata nobililor din zona prin obiectele recuperate, donate sau cumparate, de la arme autentice rămase din luptele duse de Kálnoky cu turcii, la scrinuri, sobe spectaculoase, reconstituiri ale vestimentației de epocă, sau chiar un pian Streicher original, același model pe care îl folosea și Johannes Brahms.

Ne continuam traseul si vom descoperi Castelul Daniel din Varghis.

Castelul Daniel se află pe locul conacului inferior al familiei. Castelul cu sculpturile renascentiste, ornamentele baroce și extinderile clasiciste reprezintă una dintre cele mai spectaculoase monumente ale regiunii Baraolt. Castelul a fost renovat in intregime si are facilitatile unui hotel de lux.


Ne continuam circuitul si ajungem in orasul viorilor, Reghin, a carui atestare documentara a fost facuta in anul 1228. Aceasta atestare se poate vedea printr-o inscriptie in turnul Bisericii Evanghelice. Descoperim la pas Parcul Central, locul in care odinioara se desfasurau targurile orasului.

Ajungem spre seara la Colibita, un sat din cadrul comunei Bistrita Bargaului. Zona este recunoscuta pentru proprietatile curative ale aerului datorita concentratiei ridicate de ozon si iod. Sa ne lasam surprinsi de peisaj!

Cazare si cina, Fisheman’s Resort, Colibita

ZIUA 2 18.05.2024

Servim: Micul dejun.

Optional – in functie de vreme se va organiza plimbare cu vaporasul pe Lacul Colibita.
Pret orientativ: 30 lei/persoana. Grup minim 10 persoane.

Ne vom continua circuitul pe ruta: Colibita – Piatra Fantanele – Bistrita


In calatoria noastra vom descoperi Manastirea “Nasterea Maicii Domnului” de la Piatra Fantanele, judetul Bistrita-Nasaud,fiind unul dintre cele mai frumoase asezaminte monahale din intreaga Transilvanie.
Întreaga mănăstire este ca o grădină duhovnicească, un rai ceresc în vârf de munți, sfințit de harul și frumusețea noii și vechii biserici, de casa cu paraclis și alte clădiri care statornicesc acest așezământ duhovnicesc. Toate acestea sunt străjuite de crucea-monument care luminează și ocrotește mănăstirea.

Vom ajunge in cursul dupa-amiezii la Bistrita. Descoperim la pas in zona ceantrala a orasului Bistrita urmatoarele obiective turistice:

Turnul Dogarilor are o înălțime de 25 m, ziduri groase de un metru și jumătate și este construit în stil gotic, militar, pe patru nivele, cele superioare incluzând și încăperi cu ferestre. Turnul reprezintă o mărturie vie a istoriei zbuciumate a municipiului Bistrița, făcând parte alături de alte clădiri cu o valoare culturală și istorică deosebite, din patrimoniul cultural al orașului. Astăzi, primele două etaje ale turnului adăpostesc o impresionantă galerie de păpuși și măști, având un număr de aproximativ 700 de exponate, în celelalte două nivele putându-se admira o galerie de artă plastică.
Șirul Sugălete, monument emblematic al Bistriței, se află pe latura nordică a Pieței Centrale, în centrul vechi al Bistriței. Este un ansamblu de clădiri etajate, cu portic, legate între ele prin niște intrări spațioase ce formează o galerie de arcade în ogivă, cu 20 de bolți ce se sprijină pe 21 de pilaștri. Sugălete datează din secolele XV - XVI și se numără printre cele mai tipice construcții renascentiste din Transilvania.Complexul a fost renovat în ultimii ani, având fațada zugrăvită după un minuțios studiu de culoare, spațiile de la parter fiind ocupate de prăvălii ce amintesc de vechile îndeletniciri ale bistrițenilor.
Ansamblul urban Șirul Sugălete (Piața de cereale Kornmarkt) (sec. XV - XIX) figurează pe lista monumentelor istorice din județul Bistrița-Năsăud.

Biserica Evanghelica a fost, este si va ramane simbolul orasului Bistrita. Aceasta biserica este un monument de arhitectură reprezentativ pentru tranziția de la stilul gotic la cel al Renașterii în Transilvania.

Cazare si cina, Hotel Bistrita 3*, Bistrita

Ziua 3 19.05.2024

Servim: Micul dejun
Itinerar: Bistrita – Brancovenesti - Targu Mures – Saschiz – Ploiesti


Vom vizita Castelul Kendi-Kemény
Castelul din Brâncovenești este cunoscut în primul rând pentru rolul său central în viața literară în secolul al 20-lea, după ce în anul 1926 baronul János Kemény a înființat în parcul castelului comunitatea literară „Helikon” cu participarea a celor mai renumiți scriitori din Transilvania

Ne continuam calatoria spre Targu Mures.

Descoperim o parte din istoria orasului Targu Mures:

Cetatea Medievală

Aflată chiar în centrul orașului, Cetatea Medievală are o suprafață de 4,3 hectare, fiind formată din incinta fortificată și cele 7 bastioane, fiecare aparținând unei bresle: Tăbăcari, Măcelari, Blănari, Dogari, Lăcătuşi şi Croitori, fiecare breaslă a construit şi apărat câte un bastion. Plus bastionul porții, care avea şanţuri cu apă cu punţi mobile şi un drum de strajă.
Cetatea este construită pe locul unei fortificații din secolul XV, distrusă în 1601 în timpul lui Mihai Viteazul, în timpul invaziei conduse de Giorgio Basta și reconstruită în formă pentagonală între anii 1602-1652.
Biserica Reformată este cea mai veche clădire din Tîrgu Mureș, fiind finalizată în 1409 din ordinul franciscanilor. Ulterior, a fost schimbat cultul bisericii, deoarece populația a devenit în majoritate reformată.

Scara Rákóczi este una dintre cele mai frumoase scări din lume. 70 de trepte pictate în 2014 cu motive populare românești fac legătura dintre strada Revoluției și parcul Cetății Medievale. Scara a fost construită în anul 1902 de către meşterul Soos Pal, iar numele vine de la principele Rakoczi al II-lea al Transilvaniei.

Si ultima oprire o vom face la Sachiz unde vizitam Biserica Fortificata.
Biserica este una dintre cele șapte biserici fortificate din țară din cadrul patrimoniului UNESCO, alături de cele din Prejmer, Valea Viilor, Viscri, Calnic, Darju, Biertan. Biserica și Turnul de apărare (sau cu ceas) datează din secolul al XV-lea.

Ne indreptam spre Ploiesti unde vom ajunge in cursul serii.
Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

 • Transport autocar cu plecare din Ploiesti
 • 1 noapte cazare cu mic dejun si cina Fisherman’s Resort 3*, Colibita
 • 1 noapte cazare cu mic dejun si cina Hotel Bistrita 3*, Bistrita
 • Ghid de turism
 • Intrarile la obiectivele turistice

circuite Romania

Tour's Location

Reviews

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

from €190,00

Inquiry

Information Contact

Email

sirius.turism1991@gmail.com

Website

https://sirius-turism.ro

Phone

0732439340